Tahitigardenia

BOTANIK

LATINSK NAVN

Gardenie tahitensis

DANSKE NAVNE

Tahitigardenia, tiareblomst

FAMILIE
Rubiaceae

OPRINDELSE
Polynesien

PLANTENS GENIALITET: FORFØRELSE

Kronblade af tahitigardenia i Polynesien © Herenui Varney

VORES PLANTES OPRINDELSE

Man er nødt til at begive sig til den anden siden af jordkloden for at finde den, for den tahitigardenia, som bruges i ægte monoï, findes kun i Polynesien. Her dyrkes den på en meget respektfuld måde: Den vandes sparsomt, og der bruges kun naturgødning. Den høstes siden i hånden, i knopstadiet, for derefter at blive forvandlet til monoïolie. Varemærket Yves Rocher bruger dette produkt i stor udstrækning. Og eftersom vi altid lægger stor vægt på at vise respekt for natur og mennesker, når vi anskaffer ingredienser, henter vi monoïolien hos vores samarbejdspartnere, hvilket er en garanti for dens gode kvalitet. Tradition, enkelhed og ægthed er altså det, som gør dette produkt så specielt og fremgangsrigt.

Manuel høst af blomsterknopper tidligt om morgenen før de er sprunget ud, i Polynesien © Herenui Varney

PLANTENS GENIALITET: FORFØRELSE

Tahitigardeniaen har fundet sit rette element i Polynesiens vulkanske og kalkrige jord. Denne tropiske busk kan blive 4 meter høj og blomstrer hele året rundt med højdepunkt i den sydlige halvkugles sommer, fra oktober til januar. Blomsterne, som sædvanligvis er hvide, har 5 til 9 blomsterblade, der danner en stjerne, og de har en liflig og behagelig duft. Blomsten har vundet polynesiernes hjerter (...) med sin skønhed. De har således gjort den til symbol for regionen som Tahitis nationalblomst, og den forbindes med polynesiernes charme og gæstfrihed - noget, som også bidrager til dens bevarelse.

VORES EKSTRAKT

I århundreder har polynesierne brugt monoï i deres skønhedspleje og sine parfumer. Den gamle traditionelle metode bestod i at lade tahitigardeniaens kronblade komme i direkte kontakt med nyrevet frugtkød af moden kokosnød. Monoï fremstilles nu i henhold til en kontrolleret metode, som består i, (...)at man lader gardeniablomsterne ligge og trække i kopraolie (frugtkød af kokosnød, som er tørret i solen) i 10 dage. Den monoï, som man fremstiller på denne måde, beskyttes med en registreret oprindelsesbetegnelse, som ikke bare garanterer ægthed og kvalitet, men også en lokal fremstilling. Produktserien Monoï de Tahiti indeholder kropsprodukter, der gør huden behagelig blød og giver den en dejlig varm duft.

TAHITIGARDENIA I VORES PRODUKTER

LÆS MERE