ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Tilbage

Sådan plejer du tørt og skadet hårs

Er dit hår sart, sprødt og har det spaltede spidser? Så bør du give det ekstra opmærksomhed og skabe en reparerende hårplejerutine. Her kommer nogle tips til, hvordan du kan beskytte dit hår.

Sådan ved du, om du har skadet hår?
 
Hvis hårfibrene ikke har det godt eller ligefrem er skadede, skyldes det ofte en forandring i den beskyttende barriere, der også kaldes hydrolipidfilmen. Dette betyder, at håret bliver mere modtageligt for ydre påvirkninger og udtørring. Håret bliver mere udsat, og længderne bliver matte, ujævne og sprøde
Hvad er en hydrolipidfilm?
 
Hydrolipidfilmen er det lag, der dækker hovedbunden, det består af en blanding af vand og talg og skal beskytte hårbunden og hårfibrene mod ydre angreb. Idet den smører og jævner fibrene ud, bidrager den til at give håret smidighed og glans. Når den hydrolipide film angribes, kan den ikke længere fungere som en effektivt beskyttende barriere. Uden talg bliver håret tørt, idet hårstråenes skællag, som ellers omgiver hårstrået (cortex), rejser sig. Håret mister sin naturlige beskyttelse og bliver både tørt og sprødt og får spaltede spidser.
sowimage
Hvad er årsagerne til skadet hår?
 
Når dine længder er skøre, grove, og spidserne er spaltede, er håret ofte skadet og svært at børste ud.

Skadede hårfibre hænger ofte sammen med:

  • din hårtype
  • overdreven farvning eller afblegning
  • langvarig soleksponering uden beskyttelse
  • en ikke gennemtænkt hårrutine
  • gentagen anvendelse af varmende stylingredskaber

Når dit hår er skadet, spalter spidserne lettere, skællaget løsner, og dit hår føles mat og kedeligt.

Eksperternes råd

Skadet hår har brug for meget pleje og omsorg. Reparer håret intensivt ved at påføre din leave-in-kur, før du går i seng, og lad den virke natten over. Glem ikke at studse håret jævnligt for yderligere at forhindre, at håret knækker eller spalter.

4 trin til behandling af dit skadede hår
 
For at forhindre at håret bliver skørt og for at give det nyt liv har du brug for en hårplejerutine, der er særligt tilpasset skadet hår. Derfor er det vigtigt at have plejende og passende produkter i hvert trin af dit ritual:
1

SKÅNSOM VASK

Sulfatfri shampoo anbefales ofte til farvet hår og hår, som har fået en såkaldt Brasiliansk keratinbehandling. Håret har brug for en skånsom rengøring, som bevarer hårlængderne.

2

REPARER HÅRET

Udover shampoo kan det i allerhøjeste grad anbefales at bruge en efterfølgende behandling, som skylles ud. Du kan for eksempel vælge en balsam, der gør håret let at rede ud og giver det næring, uden at tynge det ned. Et alternativ og supplement er en hårkur, der kan genopbygge fibrene, give næring og give dine længder styrke og glans tilbage.

3

VARMEBESKYTTELSE

Hvis du ikke allerede bruger varmebeskyttelse, er det et must at begynde med det, hvis du bruger stylingredskaber med varme. Varmebeskyttelsen påføres i længderne, før du tørrer eller styler håret for at beskytte det mod varmen.

4

INTENSIV NÆRING

Brug en leave-in-behandling for at reparere dine længder i dybden og gøre stylingen nemmere. Det er vigtigt at huske at tilpasse konsistensen af din behandling til din hårtype og dit behov:

  • Til normalt hår er det bedst med en serumagtig flydende konsistens.
  • Til tørt hår bør du vælge en mere rig formel som en leave-in-balsam eller olie.
Økologisk jojobaolies restituerende kraft
 
Takket være deres unikke kundskaber om planter har vores forskere inden for Skønhed fra Planteriget udvalgt jojobabusken for dens ekstraordinære egenskaber. Den økologiske jojoba er kendt for sit høje indhold af olie med styrkende egenskaber. Olien er rig på fedtsyrer, som for eksempel omega-6 og -9, og dens sammensætning minder om hudens talg. Den giver intensiv næring til tørt og sprødt hår og gør håret blødt og glansfuldt igen. Takket være den rige olie repareres skadet hår, så det bliver mere modstandsdygtigt mod fremtidige ydre påvirkninger.
sowimage
Hemmeligheden bag pleje til skadet hår – en reparerende rutine
 
Produkterne i Repair-serien er beriget med økologisk jojobaolie. Tørt og skadet hår bliver smidigt, får næring og glød. Resultat: 30 X mere modstandskraft*

* Instrumentel test ved kombination af hårkuren Restoring Mask og vores reparerende balsam

Share

Produktet er tilføjet til din ønskeliste.Se min ønskeliste.