10 % EKSTRA rabat på MID SEASON SALE med koden 10MSS t.o.m. 26/4.
Lige nu FRI FRAGT! 
Yves Rocher
Tilbage

Vi har svaret på alle din hårspørgsmål!

Hårvask, farvepleje og hvordan man forebygger spaltede hårspidser. Lad os fortælle om gode hårvaner, som du kan have glæde af!

1) Er 2 i 1-produkter lige så effektive som separate produkter?

 

2 i 1-produkter har fordelen, at de er tidsbesparende, fordi man kombinerer rengøring med efterfølgende pleje. Disse produkter er meget praktiske, hvis du vil spare plads i din rejsetaske, eller hvis du har en hektisk hverdag, som ikke giver meget tid til dig selv. Hvis man ønsker et effektfuldt resultat, anbefales det dog at bruge separate produkter, som har hver deres særlige formål. Produktformlerne er tilpasset til anvendelsen: Shampoo har hurtigtvirkende rensende egenskaber, mens nærende balsam og hårkure skal virke i længere tid i håret, for at man opnår maksimal effektivitet.

Vores tip: Der findes forskellige hårtyper, ligesom der findes forskellige hudtyper. Vores filosofi er enkel: For at bevare et glansfuldt og smukt hår bør du tillade dig at bruge lidt tid på dig selv og bruge hårplejeprodukter, der er tilpasset din hårtype. For et optimalt resultat anbefaler vi dig at bruge separate produkter, hvor hver formel kan udøve sin effekt og resultere i et smukt hår!

sowimage

2) Hvad er forskellen mellem balsam og hårkur?

 

Balsam og hårkur har forskellige egenskaber, selvom de begge er plejende for håret. Balsam bruges til at undgå filtret hår, mens en maske har en dybere effekt (takket være botaniske smør- og oliebaserede formler).

Vores tip: En balsam kan bruges regelmæssigt efter shamponering. En hårkur, som er mere rig, bør bruges en eller to gange om ugen, så hårstråene ikke tynges ned.

sowimage

3) Hvordan kan jeg pleje farvet/bleget hår?

Vand er hårets bedste ven, når du skal befri dit hår fra forurening, men samtidig bidrager det også til, at din hårfarve blegner. Håret bliver mere og mere trist at se på, efterhånden som du vasker det. Med permanente farvestoffer modificeres hårstråene kemisk, så håret bliver mere porøst og svækkes. Du har derfor brug for en mild shampoo, så hårstråene ikke skades for meget. Vi har udviklet mildere, sulfatfri shampooer for at tilgodese behovet hos et svækket hår. For at styrke dit hår og beskytte farven anbefaler vi, at du bruger plejende produkter, der er skabt specielt til farvet hår.

Vores tip: Undgå først og fremmest at vaske håret for hyppigt, det resulterer nemlig i, at din hårfarve blegner. Brug en mild shampoo, som beskytter hårstråene og sørger for at styrke dem. Vi anbefaler også, at du bruger naturligt beskyttende produkter. De efterlader et beskyttende lag på håret, for at hårfarven ikke skal forsvinde for hurtigt.

sowimage

4) Hvornår er det tid at skifte shampoo?

 

Det er vigtigt at vælge en shampoo, der er tilpasset din hårtype, skadet, fint, tykt, glat, krøllet, fedtet, tørt osv. Hvis dit hår er …

- naturligt (ikke farvet): Brug en shampoo, som plejer dit hår og forbedrer udseendet.

- i et bymiljø: Brug en anti-pollution-shampoo med beskyttende effekt.

- fint og skadet: Undgå produkter, som er for tunge, dette kan give mindre volumen i dit hår og en fedtet effekt.

- tørt og skadet: Fokuser på nærende, reparerende shampoo.

- trist men ikke skadet: Sats på glansgivende/anti-pollution-shampoo.

Det er nødvendigt at skifte shampoo af flere forskellige grunde: For eksempel på grund af de forskellige årstider og hormonelle forandringer, som påvirker fedtproduktionen i hårbunden. Forurening er også en faktor, som har en negativ effekt på håret.

Vores tip: Udskift din shampoo, når du opdager, at dit hår har mistet sin glans eller volumen.

 

sowimage

5) Hvor mange gange om ugen skal jeg vaske mit hår?

Din hårtype har betydning for, hvor ofte du skal vaske dit hår. Fint hår bliver for eksempel hurtigere fedtet og beskidt. Tykt hår har derimod en tendens til at skabe en fedtet hårbund, hvilket resulterer i, at længderne bliver mere tørre. Jo oftere håret vaskes, desto mere skades overfladen på hårstråene, og håret bliver tørt. Vi anbefaler derfor, at du bruger en mild shampoo, hvis du vasker håret dagligt.

Vores tip: Den første regel er at bruge produkter, som passer til din hårtype! Brug derefter din egen dømmekraft og vælg en shampoo, der gør, at du kan undgå at vaske håret alt for ofte.

6) Kan jeg gå ud med vådt hår? 

I sundt hår omgives hårstråene af et lag, som kaldes hydrolipidfilmen, som ligger uden på hårfibrenes keratinlag. Når håret vaskes, kan lipidlaget blive tyndere, og når håret er vådt åbner keratinlaget sig, og hårstrået svulmer op, bliver porøst og sårbart mod ydre faktorer. Vådt hår er derfor mere udsat for beskadigelse end tørt hår.

Vores tip: Det er bedst at sørge for, at dit hår er tørt, før du starter din dag.

sowimage

7) Jeg svømmer i pool flere gange om ugen. Hvordan beskytter jeg mit hår?

En badehætte er det eneste, som beskytter håret mod kontakt med klorvand, som slider utrolig meget på håret. I dette tilfælde skal du vaske håret ofte, og vi anbefaler dig at bruge en mild shampoo og at undgå at bade i for varmt vand, som kan få håret til at se mere slidt ud.

Vores tip: En badehætte er en god løsning for at begrænse de bivirkninger, som klorvand har på dit hår. Hvis du svømmer, så overvej at vaske håret med en mild shampoo, når du har forladt poolen.

 

sowimage

8) Hvilken forskel i pleje af kort eller langt hår?

Langt hår gennemgår naturligvis mere skader relateret til hårrutinen, vask, tørring, friktion ... Det er derfor nødvendigt at bevare og anvende detangling-behandlinger for at beskytte dem mod brud; reparation af behandlinger på tipene til at styrke dem, for at gendanne lipidfilmen på overfladen og glatte fiberens vægte.
Kort hår er ikke udeladt og fortjener også opmærksomhed. De vil sætte pris på at blive vasket med milde shampoo og beskyttet med brug af balsam eller pleje 1 til 2 gange om ugen.

Vores tip: Naturligvis kræver langt hår mere pleje end kort hår, da det udsættes for mere eksterne faktorer på daglig basis. Men glem ikke at passe på dit hår, bare fordi du har kortere hår! Brug af de rigtige produkter, der er skræddersyet til din hårtype, hjælper dig med at bevare glans!

 

9) Sover du med et tørklæde, virkelig nyttigt?

Generelt svækker friktion (tøj og tørklæder) hårets fiber ved mekanisk handling. Men vores hår reagerer ikke alle på samme måde, det afhænger af deres art. Så hvis du har tørt og sprødt hår, vil det være fordelagtigt at begrænse denne friktion på den allerede skrøbelige fiber.
Et silketørklæde kan hjælpe, da det bløde stof hænger mindre fiber end en anden type stof og således reducerer friktionen af håret på puden.

Vores tip: Hvis du har sprødt hår, kan silketørklædet være nyttigt for at undgå at beskadige dit hår, mens du sover!

sowimage

 

11) Hvordan påvirker kalk mit hår?

Vandet  i store byer indeholder ofte en masse kalk, som forringer håret. Efterbehandling af håret ved at skylle det med et hårprodukt, der indeholder kosmetisk eddike, kan neutralisere kalk fra vandet.

Vores tip: Afslut din hårvask ved at skylle dit hår med et produkt, der indeholder eddike, for at neutralisere resterne og få skinnende hår.

12) Hvordan beskytter jeg mit hår mod varmekilder?

Den største faktor, der bidrager til slid på dit hår, er varmen fra hårtørrer eller andet stylingsværktøj til håret. Den høje temperatur øger fordampningen af vandet i hårfiberen og gør det mere porøst. Varmen beskadiger fibrenes struktur og gør den mindre modstandsdygtig. For at modvirke dette slid anbefaler vi at bruge et beskyttelsesserum, der påføres håret, før det tørres eller styles.

Vores tip: Overdreven varme er skadeligt for dit hår, især hvis det regelmæssigt udsættes for høje temperaturer. Tøv ikke med at styrke dit hår ved at behandle det med et beskyttende serum, før du bruger hårtørrer eller tang.

12) Comment protéger ses cheveux des sources de chaleur ?

La chaleur répétée lors du séchage (sèche-cheveux, appareil chauffant) est l’un des principaux facteurs qui fragilise la fibre.
La température élevée va accélérer l’évaporation de l’eau ce qui peut endommager la fibre et la rendre plus poreuse. La chaleur endommage la structure interne de la fibre qui sera moins résistante. Pour contrer cela, nous vous conseillons d’avoir recours à un sérum anti-casse, qui, appliqué sur les cheveux avant l’utilisation d’un appareil chauffant, préviendra un endommagement irréversible de la fibre.

La réponse : une source de chaleur trop élevée est néfaste pour vos cheveux surtout s’ils y sont régulièrement exposés. N’hésitez donc pas à les renforcer avec des sérums adaptés pour les protéger.

Nu har vi ikke flere hemmeligheder at byde på, når det gælder dit hår! Del gerne de ovenstående tips, hvis du tror, at andre kan have glæde af dem!