Lige nu FRI FRAGT!
Tilbage

Agave, den nye stjerne blandt vores hårprodukter!

Agave stammer fra Mexico og er fantastisk god for dit hår, her får du at vide hvorfor!

sowimage

Den blå agave har fået sit navn efter farven på de tykke blade, der kan blive op til 2 meter lange. Planten som stammer fra Mexico bruges hyppigt til både madlavning og kosmetiske produkter. Yves Rocher benytter sig af agave som en aktiv hovedingrediens i vores hårplejelinje. Vil du vide mere om denne fantastiske plante? Lad os fortælle, hvordan vi dyrker og høster den.

Blå agave

Vi skaffer vores agaveplanter fra Mexico, hvor de oprindeligt stammer fra. Det tørre klima er optimalt for agavens evne til at opbygge energireserver i form af sukkerarter, eller ”fruktaner”, i plantens kødfulde hjerte. Tidsrummet mellem plantning og høst kan strække sig over 8 til 12 år, hvor avlerne tager omhyggeligt hånd om planten for at fremme tilvæksten. I dette stadium fyldes plantens hjerte med fruktaner, som fremmer udviklingen, tilvæksten og tolerancen mod ekstreme vejrforhold. 

Når planten har samlet et maksimalt koncentrat af fruktaner, plukkes bladene af, og dens centrale del, der kaldes ”Piña” (”ananas” på spansk, pga. ligheden med denne frugt), høstes, så man kan ekstrahere fruktanerne.

sowimage

Hvilke fordele giver agave i kosmetiske produkter?

Det er lykkedes vores forskere inden for Skønhed fra planteriget at opdage agavens hemmelige evne til at lagre fruktaner, der er en kraftfuld kilde til tilvækst. Fruktaner fra agave er ikke tidligere blevet brugt som aktiv ingrediens i skønhedsprodukter, som arbejder med at styrke håret fra hårbunden (hvor styrken i håret opbygges). Den aktive ingrediens fra agave har evnen til at fordoble mikrocirkulationen, så rødderne i hårbunden får næring, og håret vokser sig stærkere og smukkere. Til glæde for dig findes denne aktive ingrediens i alle vores hårprodukter! * Patent indgivet om effektiviteten af Agave fructans, der fordobler mikrosirkulationen. In vitro test

sowimage

Vidste du det?

Agave bruges først og fremmest til fremstilling af tequila. Efter planten er blevet dyrket i ca. 12 år, plukker man de saftige blade af Agave tequilana (til tequila) eller Agave augustifolia (til mescal), mens hjertet af planten (Piña) gemmes. Efter agaven er blevet dampbehandlet i ovn i flere dage, knuser man hjertet af planten for at udvinde saften, som derefter fermenteres. Den alkoholholdige drik hedder ”pulque” eller ”maguey”, og efter destillation af denne får man tequilaen, der er typisk for Mexico.

Agave tequilane bruges også til produktion af sirup, der fremstilles af plantens saft (aguamiel) ved hjælp af en langvarig reduktionsproces. Siruppen er rig på fruktose og bruges blandt andet som et alternativ til raffineret sukker.

sowimage

Hvilken shampoo vil du vælge nu, hvor du ved alt om planten agave? Del din kommentar i kommentarfeltet nedenfor.

Dine præferencer angående din integritet, din sekretesse og anvendelse af cookies
Hos Yves Rocher bruger vi cookies fra første og tredje part for at forbedre din brugeroplevelse og give dig personlige tilbud i markedsføringsøjemed. Når du fortsætter med at navigere på websiden, accepterer du vores cookies.
Læs mere om cookies